Voorraadbeheer

Deze informatie is geplaatst door KVK

Hoe kunt u geld besparen door een optimaal beheer van uw voorraad?

Voorraad optimaliseren

Houd uw voorraad zo klein mogelijk. Voorraad in uw magazijn moet betaald worden en legt zo beslag op uw financiële middelen. Voorraad kan verouderen of uit de mode raken en neemt dure meters magazijnruimte in beslag. Aan de andere kant levert het bestellen van een grotere order u vaak weer korting op. Zoek naar een optimum tussen inkoopvoordelen en voorraadkosten. Verkoop eventueel overtollige voorraad voor een lagere prijs om zo ruimte te maken en uw liquiditeit te verbeteren. Een digitaal voorraadsysteem helpt om uw voorraad slim te beheren.

Magazijn afstoten

Een stap verder dan voorraad optimaliseren is het magazijn volledig uit uw bedrijf verwijderen. Door goede, strakke afspraken met uw leveranciers leveren zij u Just in Time, op het moment dat u dat wenst.
Dropshipping gaat nog een stap verder. Het product gaat dan rechtstreeks van uw leverancier naar uw klant. U houdt dan zelf geen voorraad meer aan, heeft geen voorraadrisico en geen dure meters magazijnruimte meer nodig.

Slim inkopen in crisistijd

Naast optimalisatie en je magazijn afstoten zijn er meer mogelijkheden om slim om te gaan met je voorraad. Lees tips over inkopen en voorraadbeheer van de adviseurs van brancheorganisatie INRetail.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met KVK Financieringsdesk

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.