Uitschrijven bij KVK

Deze informatie is geplaatst door KVK

Om uw bedrijf of organisatie uit te schrijven bij KVK, moet u deze eerst ontbinden. Voor een eenmanszaak hoeft dat niet, die kunt u direct uitschrijven.

Uw eenmanszaak uitschrijven

Om uw eenmanszaak uit te schrijven bij KVK volgt u deze stappen:

  • zoek het bedrijf dat u wilt uitschrijven op in het Handelsregister
  • kies ‘opheffen eenmanszaak’
  • en vul het formulier in

Vul de datum in waarop u uw bedrijf wilt stoppen. Dit kan ook een datum in het verleden zijn, als u al gestopt bent. Vergeet ook uw naam en telefoonnummer niet. U verstuurt uw gegevens digitaal met DigiD. U maakt 1 eurocent over zodat KVK uw persoonsgegevens kan controleren.

Uw eenmanszaak per post uitschrijven

U kunt uw bedrijf ook per post uitschrijven. Gebruik hiervoor het formulier Wijziging ondernemings- en vestigingsgegevens. Print het formulier uit, onderteken het en stuur het naar uw KVK-regiokantoor. Stop ook een kopie van een geldig legitimatiebewijs in de envelop. Bijvoorbeeld van uw paspoort, ID-kaart, rijbewijs of Nederlands vreemdelingendocument. De uitschrijving is kosteloos.

Uw rechtspersoon uitschrijven

Om een rechtspersoon te kunnen uitschrijven, moet u deze eerst ontbinden. Het bestuur, de leden of de aandeelhouders nemen het besluit te stoppen tijdens een vergadering. Als er geen schuld of vermogen is, dan kunnen de rechtspersoon en het bedrijf direct ontbonden worden en daarmee uitgeschreven.

U geeft de ontbinding door aan KVK via het formulier ontbinding vennootschap, rechtspersoon of maatschap.

Print het formulier uit, onderteken het en stuur het naar uw KVK-regiokantoor met een kopie van een geldig legitimatiebewijs. Bijvoorbeeld van uw paspoort, ID-kaart, rijbewijs of Nederlands vreemdelingendocument.

Als er wel schuld of vermogen is, dan geeft u dat aan op het ontbindingsformulier. Nadat uw schulden zijn betaald of uw vermogen is verdeeld kunt u de rechtspersoon en het bedrijf met het formulier einde rechtspersoon uitschrijven. Dat kan op de datum van het besluit of op een tijdstip in de toekomst. De uitschrijving is kosteloos.

Rechtspersonen

Rechtspersonen zijn besloten vennootschappen, naamloze vennootschappen, coöperaties, onderlinge waarborgmaatschappijen en verenigingen en stichtingen.

Uw vof, cv of maatschap uitschrijven

Om een vennootschap onder firma (vof), een commanditaire vennootschap (cv) of maatschap te kunnen uitschrijven moet u deze ontbinden. Dat doet u bij KVK via het formulier ontbinding vennootschap, rechtspersoon of maatschap. Uw vof, cv of maatschap is door het invullen van dit formulier ontbonden en ook direct uitgeschreven.

Geef op het formulier de datum aan, waarop u het bedrijf wilt stopzetten. U en alle andere vennoten of maten moeten mee tekenen. De datum van stoppen kan een datum in het verleden of in de toekomst zijn.

Print het formulier uit, onderteken het en stuur het naar uw KVK-regiokantoor met een kopie van een geldig legitimatiebewijs. Bijvoorbeeld van uw paspoort, ID-kaart, rijbewijs of Nederlands vreemdelingendocument. De uitschrijving is kosteloos.

Heeft u nog vragen?

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.