Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO)
Heeft u omzetverlies door de coronacrisis en moeite om uw vaste lasten te betalen? U kunt de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen. Lees meer.
Heeft u omzetverlies door de coronacrisis en moeite om uw vaste lasten te betalen? Stond uw onderneming op 30 juni 2020 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan kunt u de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen. Deze belastingvrije tegemoetkoming geldt voor de periode vanaf 1 oktober 2020 tot en met 31 maart 2022.
De TVL helpt u bij het betalen van uw zakelijke vaste lasten bij minimaal 30% omzetverlies. Vaste lasten zijn bijvoorbeeld huur, pacht, onderhoud, verzekeringen, leasecontracten en abonnementen. De TVL is niet voor loonkosten, hiervoor kunt u de NOW-regeling aanvragen.
De TVL Q4 2021 vervangt de VLN, de eerder aangekondigde regeling Vaste lasten voor onder andere Nachtsluiting.
Land- en tuinbouwbedrijven met SBI-code 1.1 tot en met 1.5 krijgen een opslag voor speciale kosten land- en tuinbouw om planten en dieren in leven te houden. Deze opslag van 21% komt bovenop de TVL-subsidie. U hoeft de opslag niet apart aan te vragen. Als u aan de voorwaarden voldoet, krijgt u de opslag automatisch bij de TVL-subsidie. De opslag geldt voor het 1e, 2e en 3e kwartaal van 2021.
TVL Q4 2021 opent na goedkeuring van de Europese Commissie. Informatie over het aanvraagproces voor TVL Q4 2021 vindt u bij RVO.
Het is op dit moment nog niet bekend wanneer TVL Q1 2022 open gaat. Meteen nadat meer informatie bekend is, kunt u dat lezen op deze pagina. Wilt u updates krijgen over de TVL? Meld u aan voor een update per e-mail van RVO.
Maakt u gebruik van de TVL? En was uw omzet hoger dan verwacht? Dan heeft u mogelijk te veel geld ontvangen. Wat u te veel aan TVL heeft gekregen, moet u terugbetalen.
Neem contact op met