TVL: Tegemoetkoming Vaste Lasten

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO)

Heeft u omzetverlies door de coronacrisis en moeite om uw vaste lasten te betalen? U kunt de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen. Lees meer.

Heeft u omzetverlies door de coronacrisis en moeite om uw vaste lasten te betalen? Stond uw onderneming op 30 juni 2020 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan kunt u de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen. Deze belastingvrije tegemoetkoming geldt voor de periode vanaf 1 oktober 2020 tot en met 31 maart 2022.

Wat is de TVL?

De TVL helpt u bij het betalen van uw zakelijke vaste lasten bij minimaal 30% omzetverlies. Vaste lasten zijn bijvoorbeeld huur, pacht, onderhoud, verzekeringen, leasecontracten en abonnementen. De TVL is niet voor loonkosten, hiervoor kunt u de NOW-regeling aanvragen.

Vaste lasten voor onder andere Nachtsluiting (VLN)

De TVL Q4 2021 vervangt de VLN, de eerder aangekondigde regeling Vaste lasten voor onder andere Nachtsluiting.

Land- en tuinbouw krijgt opslag bovenop TVL

Land- en tuinbouwbedrijven met SBI-code 1.1 tot en met 1.5 krijgen een opslag voor speciale kosten land- en tuinbouw om planten en dieren in leven te houden. Deze opslag van 21% komt bovenop de TVL-subsidie. U hoeft de opslag niet apart aan te vragen. Als u aan de voorwaarden voldoet, krijgt u de opslag automatisch bij de TVL-subsidie. De opslag geldt voor het 1e, 2e en 3e kwartaal van 2021.

Wanneer komt u in aanmerking?

  • U heeft minimaal 30% omzetverlies in het vierde kwartaal ten opzichte van vorig jaar. Lees alle voorwaarden voor TVL Q4 2021 bij RVO.
  • U heeft minimaal 30% omzetverlies in het 1e kwartaal van 2022. De voorwaarden voor TVL Q1 2022 leest u binnenkort op de website van RVO.

Hoe kunt u TVL aanvragen?

TVL Q4 2021 opent na goedkeuring van de Europese Commissie. Informatie over het aanvraagproces voor TVL Q4 2021 vindt u bij RVO.

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer TVL Q1 2022 open gaat. Meteen nadat meer informatie bekend is, kunt u dat lezen op deze pagina. Wilt u updates krijgen over de TVL? Meld u aan voor een update per e-mail van RVO.

Moet u de TVL terugbetalen?

Maakt u gebruik van de TVL? En was uw omzet hoger dan verwacht? Dan heeft u mogelijk te veel geld ontvangen. Wat u te veel aan TVL heeft gekregen, moet u terugbetalen.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.