Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO)
Bent u ondernemer in de horeca? U moet eerder sluiten en het coronatoegangsbewijs controleren. Lees hier meer.
Bent u horecaondernemer? Dan moet uw horecagelegenheid elke dag sluiten om 17.00 uur. Ook is 1,5 meter afstand houden en een mondkapje verplicht bij het verplaatsen. U moet het coronatoegangsbewijs (coronapas) van uw gasten controleren. Een vaste zitplaats is verplicht.
Deze regels gelden voor alle horecagelegenheden, zoals restaurants, cafés, terrassen, coffeeshops en kantines:
Het advies is dat horecapersoneel zich 2 keer per week laat testen op het coronavirus. Uw personeel is niet verplicht om zich te laten testen.
Koninklijke Horeca Nederland heeft een protocol gemaakt om horecabezoek zo veilig mogelijk te maken voor personeel en gasten. Het bestaat uit richtlijnen en adviezen voor horecaondernemers, medewerkers, gasten en leveranciers.
De Horeca Alliantie, een samenwerking van de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), het Nederlands Horeca Gilde (NHG) en de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri), heeft ook een richtlijn hoe u de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid goed kunt toepassen in uw bedrijf.
Wilt u door de coronacrisis een financiële regeling aanvragen of heeft u dat al gedaan? Als u voldoet aan de voorwaarden van de specifieke regeling dan kunt u deze aanvragen of gebruiken. Het maakt hierbij niet uit of uw zaak open of dicht is (geweest).
Neem contact op met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland