Milieu-investeringsregelingen

Deze informatie is geplaatst door Belastingdienst

Als ondernemer kunt u belastingvoordeel krijgen als u milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen koopt. Hoe dat werkt, leest u hier.

Voor wie gelden de regelingen?

U kunt van de investeringsregelingen gebruikmaken als u ondernemer bent voor de inkomstenbelasting of als uw bv of nv ondernemer is voor de vennootschapsbelasting.

Welke regelingen zijn er?

Er zijn verschillende regelingen waarmee u belastingvoordeel krijgt als u investeert in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

Als u energiebesparende bedrijfsmiddelen koopt, kunt u misschien gebruikmaken van de EIA. U moet wel aan de voorwaarden voldoen. De EIA verlaagt uw winst, zodat u minder belasting hoeft te betalen.

De MIA is een subsidie die u kunt krijgen als u milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen koopt. U moet wel aan de voorwaarden voldoen. De MIA verlaagt u winst, zodat u minder belasting hoeft te betalen.

Met de Vamil mag u zelf kiezen hoe u uw milieuvriendelijke bedrijfsmiddel afschrijft. U moet wel aan de voorwaarden voldoen. Door sneller af te schrijven wordt uw winst lager en betaalt u minder belasting.

De MIA en de Vamil zijn twee verschillende regelingen, maar u kunt ze samen gebruiken. Er is een lijst met bedrijfsmiddelen waar de MIA voor geldt: de Milieulijst. Voor de Vamil geldt dezelfde lijst.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met BelastingTelefoon

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.