Koper zoeken voor uw bedrijf

Deze informatie is geplaatst door KVK

Zoekt u een koper voor uw bedrijf? Ga dan eerst na wat voor u belangrijk is.

Wat voor koper zoekt u?

Wat voor u de beste koper is, hangt af van uw eigen wensen. Misschien zoekt u iemand die u goed kent, van wie u weet dat hij het bedrijf een warm hart toedraagt. Bijvoorbeeld een medewerker of een familielid. Of misschien gaat u voor een goede prijs, en zoekt u een 'onbekende' strategische koper.

Hoe krijgt u een overzicht van mogelijke kopers?

Stel een uitgebreide lijst op van alle mogelijke kopers. Zo kunt u voor uzelf op een rij krijgen wie allemaal voor koop in aanmerking komt. Bij het opstellen van de lijst kunt u uw eigen netwerk gebruiken, bijvoorbeeld toeleveranciers, afnemers en consumenten. Ook kunt u uw licht opsteken bij ondernemersverenigingen, de accountmanager van uw bank of gespecialiseerde bureaus op het gebied van bedrijfsoverdracht.

Hoe benadert u mogelijke kopers?

Met de eisen uit het kopersprofiel selecteert u de meest geschikte kandidaten. Deze kandidaten benadert u met informatie, het liefst via een tussenpersoon. Afhankelijk van de concurrentiegevoeligheid van de bedrijfsoverdracht kunt u bij het geven van informatie kiezen voor een uitgebreid verkoopmemorandum, een anoniem bedrijfsprofiel of mondelinge informatie. Met een geheimhoudingsverklaring zorgt u ervoor dat gevoelige informatie niet uitlekt.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met KVK

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.