Criminaliteit voorkomen en bestrijden

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO)

Elke ondernemer kan te maken krijgen met criminaliteit. Kijk hier wat u zelf kunt doen om criminaliteit te voorkomen.

Elke ondernemer kan te maken krijgen met vormen van criminaliteit. Wilt u weten wat u zelf kunt doen om criminaliteit te voorkomen?

Digitale veiligheid

Op de website van het Digital Trust Center kunt u inschatten hoe groot het risico is dat uw mkb-bedrijf slachtoffer wordt van cybercrime. U vult een vragenlijst in en wordt daarna in een risicoklasse geplaatst. Vervolgens krijgt u een overzicht met veiligheidsmaatregelen waar u direct mee aan de slag kunt.

Digital Trust Center heeft ook een hulpmiddel om de beveiligingrisico's van uw procesautomatisering in kaart te brengen. Ook krijgt u tips over beschermingsmaatregelen. Voor dit hulpmiddel heeft u geen technische of IT-kennis nodig.

Bankbiljet echt of vals?

U kunt op 2 manieren controleren of een bankbiljet echt is. Dat kan met de methode kijken, kantelen en voelen. Of met detectieapparatuur. Denkt u dat u een vals bankbiljet in uw kassa heeft? Dan moet u dat direct melden bij de politie. Meer tips vindt u op Veiligbankieren.nl en bij de Europese Centrale Bank (ECB).

Keurmerk Veilig Ondernemen

Werkt u samen met de gemeente, politie en brandweer? Dan kunt u op bedrijventerreinen en winkelgebieden het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behalen. Met KVO beveiligt u uw bedrijf tegen inbraak, overvallen en brand, zodat u, uw medewerkers en uw klanten zich veiliger voelen.

Aangifte doen bij politie

Bent u slachtoffer geworden van bijvoorbeeld diefstal, inbraak, overval, fraude of interne criminaliteit? Dan kunt u aangifte doen bij de politie. Dit kan op het politiebureau, telefonisch of via internet. Heeft u internetaangifte gedaan? Dan kunt u de status van uw aangifte volgen op Mijn Politie.

Winkeldiefstal en overvallen

Betrapt u een winkeldief op heterdaad? Dan kunt u de dief een schadevergoeding laten betalen. Die is voor de tijd die u kwijt bent aan de afhandeling van de winkeldiefstal. Neemt u deel aan de regeling 'Winkeldieven betalen'? Dan int Service Organisatie Directe Aansprakelijkstelling (SODA) de schadevergoeding voor u bij de winkeldief.

Bent u slachtoffer van een overval op uw winkel? Dan kunt u voor emotionele en juridische ondersteuning terecht bij Slachtofferhulp Nederland.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.