Coronaregels voor kunst en cultuur

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO)

Bent u ondernemer in de sector kunst en cultuur? U moet zich tijdens de coronacrisis houden aan de regels. Lees er hier meer over.

Culturele activiteiten en evenementen zijn onder voorwaarden en met een coronatoegangsbewijs toegestaan.

Sluitingstijden kunst en cultuur

Locaties voor kunst en cultuur moeten tussen 17.00 uur en 5.00 uur gesloten zijn. Professionele kunst- en cultuurbeoefening mag wel na 17.00 uur.

Afstand houden en mondkapje

U moet werken met (gratis) kaartverkoop en bezoekers moeten een vaste zitplaats hebben. U moet zorgen voor gescheiden in- en uitstroom. Iedereen moet 1,5 meter afstand houden en een mondkapje is verplicht bij het verplaatsen.

Dit betekent dat u maximaal één derde van de reguliere capaciteit mag hebben of 1 persoon per 5 m2 bij doorstroomlocaties. Er geldt een maximum aantal bezoekers voor culturele locaties zoals concertzalen, theaters en bioscopen. Maximaal 1250 personen per zaal. Voor locaties voor kunst- en cultuurbeoefening geldt geen maximum aantal bezoekers. Bijvoorbeeld muziekscholen en centra voor de kunsten.

Coronatoegangbewijs voor culturele activiteit of locatie

Een coronatoegangsbewijs (coronapas) is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar die een culturele activiteit of locatie bezoekt, zoals een concert, theatervoorstelling of bioscoop. Personen vanaf 14 jaar moeten een coronatoegangspas laten zien samen met hun identiteitsbewijs. Het coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor mensen die aan het werk zijn.

Coronatoegangsbewijs voor beoefenen van kunst en cultuur

Bij het beoefenen van kunst of cultuur moet iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs hebben. Dit geldt voor bijvoorbeeld muziekles, schilderles, en repetities voor zang, dans en toneel.

Optredens en voorstellingen op locatie

Optredens en voorstellingen op locatie zijn evenementen. De bezoekers van uw culturele evenement moeten 1,5 meter afstand houden. Verder gelden de regels voor evenementen tijdens corona.

Geld terug of voucher

Heeft u door corona een culturele activiteit afgelast en kunt u deze niet verplaatsen naar een nieuwe datum? Dan kunt u uw klanten een voucher (tegoedbon) geven. Als u dat doet, dan moet u een voucher geven voor het bedrag dat is betaald voor het kaartje en de extra kosten (zoals servicekosten). Uw klanten mogen altijd hun geld terugvragen, ook als ze een voucher hebben geaccepteerd.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.