Coronacrisis: NOW-noodmaatregel

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO)

Werkgevers met omzetverlies door corona kunnen tegemoetkoming in loonkosten aanvragen via NOW. Lees hier meer.

Heeft u werknemers en heeft u omzetverlies door de coronacrisis? U kunt via de NOW-noodmaatregel een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen.

De NOW-5 (de 7e aanvraagperiode) is voor de maanden november en december 2021. De NOW6 (8e aanvraagperiode) is voor de periode van 1 januari tot en met 31 maart 2022. De voorwaarden voor de NOW6 en exacte datum van de opening van het aanvraagloket van de NOW6 zal binnenkort hier bekend gemaakt worden.

Wat is NOW?

De NOW is een tegemoetkoming in de loonkosten. Het gaat om loonkosten voor werknemers met een vast en flexibel contract. De NOW vergoedt 85 procent van de loonkosten. Hierdoor kunt u het personeel doorbetalen en medewerkers behouden.

Wanneer komt u in aanmerking?

U bent werkgever met personeel en heeft door de coronamaatregelen tenminste 20 procent minder omzet. Dit geldt ook voor startende ondernemers die tussen 1 februari 2020 en 30 september 2021 zijn begonnen. Meer informatie over de voorwaarden voor de NOW-5 staat bij UWV.

Hoe kunt u NOW aanvragen?

U kunt vanaf 13 december 2021 tot en met 31 januari 2022 de NOW-5 (7e aanvraagperiode) aanvragen bij UWV.

Als u de NOW aanvraagt dan krijgt u eerst een voorschot. Pas als uw echte omzetverlies bekend is, kan UWV een definitieve tegemoetkoming berekenen. U moet per aanvraagperiode een definitieve berekening aanvragen bij UWV. Was uw omzet beter dan u had verwacht? Of is uw loonsom gedaald? Dan kan het zijn dat u (een deel) van de NOW moet terugbetalen.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.