Btw-regelingen

Deze informatie is geplaatst door Belastingdienst

Soms gelden bijzondere regels voor het berekenen van btw. U berekent dan geen btw over uw omzet, maar bijvoorbeeld over uw winstmarge. Welke regelingen er zijn, leest u hier.

Kleineondernemersregeling (KOR)

De kleineondernemersregeling (KOR) is een btw-vrijstelling voor ondernemers met een omzet van maximaal € 20.000 per kalenderjaar. Als u meedoet, berekent u geen btw aan uw klanten. U draagt dan ook geen btw af aan de Belastingdienst. Daar staat tegenover dat u de btw over zakelijke kosten en investeringen niet kunt aftrekken. Op een paar uitzonderingen na, hoeft u geen aangifte btw meer te doen.

Margeregeling

Handelt u in tweedehands goederen? Dan mag u misschien de margeregeling toepassen. De margeregeling geldt voor de meeste gebruikte goederen die u zonder btw heeft ingekocht. Kunst, antiek en verzamelobjecten die u zonder btw heeft ingekocht, vallen onder voorwaarden ook onder de margeregeling. Bij de margeregeling berekent u de btw niet over uw omzet, maar over het verschil tussen de verkoopprijs en de inkoopprijs van de goederen: de winstmarge.

Reisbureauregeling

Bent u ondernemer in de reisbranche? Als u aan de voorwaarden voldoet, moet u de reisbureauregeling toepassen. U betaalt dan btw over uw winstmarge in plaats van over de totaalprijs van uw reisdiensten. Maar u mag niet alle btw aftrekken.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met BelastingTelefoon

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.