Belastingen op tijd betalen na bijzonder uitstel van betaling

Deze informatie is geplaatst door Belastingdienst

Tot en met 31 januari 2022 kunt u vanwege de coronacrisis bijzonder uitstel van betaling krijgen voor uw belastingen. Vanaf 1 februari 2022 moet u weer aan uw belastingverplichtingen voldoen. Dat betekent dat u op tijd uw aanslagen moet betalen.

Bijzonder uitstel van betaling verlengd

Het bijzonder uitstel van betaling is verlengd tot en met 31 januari 2022.

Betaal uw belastingen op tijd

Vanaf 1 februari 2022 heeft u geen bijzonder uitstel van betaling meer. U moet alle belastingaanslagen weer op tijd betalen. Kijk goed naar de betaaltermijn op uw aanslag.

Belastingaangiften na bijzonder uitstel van betaling

Doet u een belastingaangifte op of na 1 februari 2022? Dan heeft u hiervoor geen uitstel meer. En moet u op tijd betalen. Voorbeelden van de belastingen die u weer op tijd moet betalen volgen binnenkort.

Belastingaanslagen met betaaldatum op of na 1 februari

Heeft u een belastingaanslag ontvangen met een betaaldatum op of na 1 februari 2022? Bijvoorbeeld als u in januari een aanslag heeft ontvangen met een uiterste betaaldatum op 31 februari 2022. Dan heeft u hiervoor geen uitstel. En moet u op tijd betalen.

Wat als u niet kunt betalen

Mist u een aangifte of de betaling van een aangifte? Dan kunt u 1 of meerdere boetes krijgen. U krijgt net als voor de coronacrisis een naheffingsaanslag.

Ander soort uitstel nodig?

Zijn er andere oorzaken waardoor u niet op tijd kunt betalen? Kijk of u volgens de gewone regels uitstel of een betalingsregeling kunt aanvragen.

Belastingschuld aflossen

Heeft u tijdens de coronacrisis bijzonder uitstel van betaling gekregen? Dan heeft u een belastingschuld opgebouwd. Kijk wanneer u moet beginnen met het afbetalen van uw belastingschuld.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met BelastingTelefoon

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.