Belastingaangifte wijzigen

Deze informatie is geplaatst door Belastingdienst

Bent u iets vergeten in te vullen in uw belastingaangifte? Vaak kunt u uw aangifte wijzigen en opnieuw versturen. Lees wat u kunt aanpassen in de inkomstenbelasting, de vennootschapsbelasting, de omzetbelasting (btw), en in de aangifte van loonheffingen.

Aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting verbeteren

U kunt een aangifte inkomstenbelasting of aangifte vennootschapsbelasting aanpassen zolang u nog geen definitieve aanslag heeft gekregen. U past gewoon uw oude aangifte aan en verstuurt deze opnieuw. 

Als u een definitieve aanslag heeft ontvangen, zijn er 2 mogelijkheden:

  • U kunt een wijziging doorgeven door bezwaar te maken. Dat doet u met het bezwaarformulier onder ‘Overige formulieren’ in het beveiligde gedeelte van Belastingdienst.nl.
  • Moet u meer belasting betalen door uw wijziging? Dan kunt u ook een brief sturen naar uw belastingkantoor. In de brief geeft u aan wat u wilt aanpassen en vraagt u om een navorderingsaanslag.

Aangifte btw verbeteren

Heeft u te veel of te weinig btw aangegeven? Dan kunt u de aangifte btw alleen digitaal aanpassen met een suppletie. Dat kan:

Krijgt u € 1.000 of minder terug, of moet u € 1.000 of minder betalen? Dan mag u dat bedrag verwerken in uw volgende btw-aangifte. Verwerk de correcties in de juiste rubrieken van de aangifte. Houd er rekening mee dat u dan geen teruggaafbeschikking of naheffingsaanslag krijgt.

Deze correctiegrens van € 1.000 geldt niet voor correcties op de oude kleineondernemersregeling. Deze correctie doet u altijd via een suppletie. U kunt de oude KOR toepassen of aanpassen in de rubriek 'Vermindering volgens de kleineondernemersregeling'.

Aangifte loonheffing verbeteren

Is uw aangifte loonheffingen onjuist of onvolledig? Dan moet u uw aangifte altijd aanpassen. Lees wat u kunt doen bij 'Welke gegevens moet u corrigeren en wanneer?' in het Handboek Loonheffingen op Belastingdienst.nl

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met BelastingTelefoon

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.